over mij

Tijdens haar opleiding aan d’Witte Lelie in Amsterdam raakte Kiki Kraaijeveld (1973) geïntrigeerd door het voluptueuze vrouwenlichaam. Deze vormen legde ze vast in haar schilderijen. Lovende reacties na tentoonstellingen inspireerden Kiki om haar stijl en kleurstelling verder te ontwikkelen. In de loop der jaren werden haar vrouwenfiguren abstracter en schilderde ze meer fragmenten van lichaamsvormen.

Kiki werkt het liefst aan meerdere schilderijen tegelijk; het ene schilderij inspireert haar om verder te gaan met het andere. Er liggen vaak 4 of 5 lagen verf onder het uiteindelijke schilderij, waardoor er diepte ontstaat en de onderlaag erdoorheen schijnt. Kiki schildert met acrylverf op houten panelen en canvas.

Kiki groeide op in een creatief gezin. Vader Frank, oprichter van rockband de Bintangs, schildert en exposeert nog altijd. Moeder Dianna organiseerde met grote regelmaat exposities en broer Remko is bekroond (culinair) fotograaf.

Kiki’s bestaande collectie is op afspraak te bezichtigen. Daarnaast maakt Kiki werk in opdracht en geeft ze in haar atelier workshops voor volwassenen en kinderen.

Voor meer informatie mail: kiki@kikikraaijeveld.nl

kikikiki_pulitzer01kiki_pulitzer03VijfhoekKunstrouteKeizerfoto 3foto 1-2kunstlijn_201301kunstlijn_201302

Huis te Zaanen

Kunstlijn 2013, Haarlem